Stripchat begrijpen

Stripchat begrijpen
2 november 2023

Als je uitzendt op Stripchat, zul je merken dat elke tip die je ontvangt een apart geluid heeft. Heb je je ooit afgevraagd waarom je verschillende geluiden hoort bij verschillende tips? In dit artikel verkennen we de muzikale wereld van tips op Stripchat en laten we horen waarom deze unieke geluiden belangrijk zijn.

Token Tunes: Tips aan geluiden koppelen

Stripchat heeft een slim systeem waarbij het geluid van een tip overeenkomt met het aantal ontvangen tokens. Dit betekent dat verschillende tokenbedragen verschillende geluiden teweegbrengen, waardoor zowel modellen als kijkers de waarde van elke tip kunnen onderscheiden. Hier zijn de categorieën van tokenbedragen en hun bijbehorende geluiden:

 • 1-10 tokens
 • 11-49 tokens
 • 50-99 tokens
 • 100-199 tokens
 • 200-499 tokens
 • 500-999 tokens
 • 1000+ tokens

Deze kenmerkende geluiden creëren een boeiende en meeslepende ervaring voor zowel zenders als kijkers, en verbeteren de algehele interactie op het platform.

Naast de auditieve ervaring kun je deze tipgeluiden ook gebruiken om je Ohmibod te configureren. De Ohmibod is een uniek apparaat dat synchroon loopt met de fooien die je ontvangt, waardoor er trillingen ontstaan die overeenkomen met de bedragen van de fooien. Hierdoor kunnen modellen de vrijgevigheid van hun kijkers in realtime voelen, wat een extra laag opwinding toevoegt aan hun shows.

Nog geen model? Meld je gelijk aan!

Gebruikerstypologie op Stripchat

Op Stripchat zijn er drie hoofdcategorieën gebruikers: Gasten (niet-geregistreerde gebruikers), Ultieme leden en zeven verschillende gebruikersleagues met in totaal 100 niveaus.

Als gebruikers zich bezighouden met het platform, verdienen ze ervaringspunten (XP), waarmee ze in levels kunnen stijgen. De eerste divisie is de Grey League, waar gebruikers XP kunnen verzamelen door middel van verschillende activiteiten. Naarmate ze echter vorderen naar hogere divisies, is de enige methode om XP te verdienen het uitgeven van tokens, waarmee ze hun betrokkenheid en steun aangeven.

Elke gebruiker is te herkennen aan een badge die de kleur van hun divisie en hun huidige niveau weergeeft. Je kunt deze informatie gemakkelijk vinden in de gebruikerslijst of op hun gebruikerskaart. Hier is een beknopte lijst van gebruikerstypes:

Grey League:

 • Nieuwe gebruikers beginnen hier op level 1.
 • Ze blijven in deze divisie totdat ze hun eerste munt hebben gekocht.
 • Grijze gebruikers hebben een grijze badge.
 • Chat kan worden uitgeschakeld voor grijze gebruikers in jouw kamer.

Bronze League:

 • Gebruikers komen in deze divisie als ze hun eerste munt hebben gekocht en level 10 hebben bereikt.
 • Vanaf dit punt vereist het uitgeven van tokens om hoger te komen.
 • Bronzen gebruikers hebben een bronzen badge en kunnen ex-Bronze worden als hun tokens op zijn.

Silver League:

 • Silver gebruikers hebben een silver badge en kunnen ex-Silver worden als hun tokens op zijn.

Gold League:

 • Gouden gebruikers hebben een gouden badge.
 • Ze kunnen niet ex-Gold worden, zelfs als hun tokens op zijn.
 • Voormalige Gold-gebruikers zijn nu Ultimate-leden met behoud van hun privileges.

Diamond League:

 • Diamond gebruikers hebben een paarse badge.
 • Ze kunnen niet ex-Diamond worden, zelfs niet als hun tokens op zijn.

Royal League:

 • Royal gebruikers hebben een rode badge.
 • Ze kunnen niet ex-Royal worden, zelfs niet als ze zonder tokens komen te zitten.

Legend League:

 • De hoogste divisie is de Legend League.
 • Legende gebruikers hebben een rode badge met een opvallende ster.
 • Ze kunnen geen ex-Legend worden, zelfs niet als ze geen tokens meer hebben.

Ultiem lidmaatschap:

 • Het voormalige Goud lidmaatschap is vervangen door het Ultieme lidmaatschap.
 • Voormalige Gold gebruikers zijn geüpgraded naar Ultimate leden met ongewijzigde privileges.
 • Ultimate leden kunnen een badge hebben met een oranje kleur en een ster, en ze kunnen bij elke competitie horen.
 • Ultimate leden hebben extra functies zoals privéberichten, anonieme tips, onzichtbare modus en de mogelijkheid om Knights te worden voor kamermoderatie.

Je kunt Ultimate leden makkelijk herkennen aan hun opvallende oranje badge met een ster in de chat. Deze leden kunnen deel uitmaken van elke divisie, en de kleur van hun gebruikersnaam zal overeenkomen met hun divisie, samen met de Ultimate badge.

Admins

Admins zijn leden van het Stripchat-team die toezicht houden op de activiteiten van het platform en hulp bieden aan gebruikers wanneer dat nodig is. Ze spelen een cruciale rol in het garanderen van een veilige en plezierige ervaring voor iedereen.

Een beheerder kan op elk moment en zonder waarschuwing je kamer bezoeken. Beheerders zijn te herkennen aan de unieke blauwe kleur op hun naam, gevolgd door het kleine ster en het admin-symbool.

De Kings en Knights

De King is de hoogste bijdrager in de chatroom binnen de voorafgaande 12 uur van live streaming. Deze benoeming wordt automatisch bepaald in de chat en is zichtbaar voor andere gebruikers. De erkenning dat je de koning bent, inspireert gebruikers tot competitie om deze titel na te streven.

Je meest toegewijde gebruikers die zich hebben ingeschreven voor het Ultimate lidmaatschap kunnen je helpen bij het modereren van je chatroom, om ervoor te zorgen dat het een gastvrije en respectvolle omgeving blijft. Om dit te doen, hoef je ze alleen maar aan te wijzen als je Knights. Deze rol geeft hen de autoriteit om elke gebruiker te muten, ongeacht hun divisie of niveau, als die gebruiker grof of beledigend gedrag vertoont in de chat. Deze bevoegdheid geldt voor de volgende 24 uur.

Het kiezen van je Knights is een grote verantwoordelijkheid, dus het is cruciaal om ze zorgvuldig te kiezen.

Volgers en vrienden

Gebruikers die jou volgen, zien jouw profiel op hun indexpagina wanneer je online bent. Moedig je fans aan om op "Waarschuw wanneer je online bent" te klikken om push- en e-mailmeldingen te ontvangen wanneer je live bent. Je kunt ook andere modellen volgen en ze zullen verschijnen in je tabblad "Mijn volgelingen", zodat je direct meldingen ontvangt wanneer ze online zijn. Als je vriendschapsverzoeken van gebruikers accepteert, kunnen ze gratis chats met je beginnen.

Controle over je publiek

Op Stripchat hebben modellen de mogelijkheid om te voorkomen dat specifieke landen of regio's hun shows bekijken. Deze functie biedt controle over je publiek, hoewel het belangrijk is om te onthouden dat gebruikers die VPN's gebruiken nog steeds toegang kunnen krijgen tot je live uitzendingen.

Het handhaven van een positieve chatroomomgeving is cruciaal. Mute of verban gebruikers die spammen, lastigvallen of beledigend zijn. Je kunt ook lurkers die al lang op de loer liggen verbannen. Je kunt gebruikers voor 24 uur, 30 dagen of voor altijd verbannen.

Als je per ongeluk een gebruiker blokkeert of dempt, geen zorgen, er is een oplossing. Om een gebruiker te deblokkeren, ga je naar je lijst met geblokkeerde gebruikers, klik je op het potloodpictogram naast hun naam en klik je op Opslaan. Om een gebruiker te de-muten, gebruik je het rode "gemute" pictogram naast hun bericht in de publieke chat of op hun gebruikerskaart.

De wereld van Stripchat is dynamisch en interactief, gevuld met unieke functies en tools die zijn ontworpen om de ervaring voor zowel modellen als kijkers te verbeteren. De geluiden van tips, gebruikerstypologieën, geo-blocking en moderatieopties dragen allemaal bij aan het creëren van een levendige en boeiende gemeenschap. Of je nu een model of een kijker bent, inzicht in deze aspecten kan je helpen het meeste uit je Stripchat-reis te halen.

Lees verder: Richtlijnen, StripScore en profiel

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden